ঘিউ দিয়া চাহৰ চমৎকাৰী গুণাগুণ জানিলে আচৰিত হ’ব আপুনি

ঘিউ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।ঘিউ বহু পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ, যাৰ বাবে সৰুৰ পৰা ডাঙৰলৈ সকলো বয়সৰ লোকৰে খাদ্য তালিকাত ঘিউ অন্তৰ্ভূক্ত হয়।

author-image
সংগীতা দাস
আপডেট কৰা হৈছে
New Update
চাহ

ডিজিটেল ডেস্ক: ঘিউ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।ঘিউ বহু পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ, যাৰ বাবে সৰুৰ পৰা ডাঙৰলৈ সকলো বয়সৰ লোকৰে খাদ্য তালিকাত ঘিউ অন্তৰ্ভূক্ত হয়। সাধাৰণতে খাদ্য ৰন্ধা খাদ্যৰ সৈতে ঘিউৰ জুতি লোৱা হয়। কিন্তু আপুনি জানি হয়তো আচৰিত হ’ব যে আপোনাৰ-মোৰ সকলোৰে প্ৰিয় চাহ কাপত এক চাহ চামুচ ঘিউ মিহলি কৰি খালে ই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে আশীৰ্বাদ হৈ পৰিব পাৰে। আজি ঘিউ চাহৰ গুণাগুণৰ বিষয়ে জানো আহক-

ঋতুস্ৰাৱৰ বিষৰ পৰা সকাহ 

বহুতো মহিলাৰ ঋতুস্ৰাৱৰ সময়ত অসহনীয় বিষ হয়। এনে পৰিস্থিতিত চাহত ঘিউ মিহলি কৰি খাব লাগে। ই পেটৰ বিষ বা ক্ৰেম্পৰ পৰা বহুখিনি সকাহ দিয়ে।

মগজুৰ বাবে উপকাৰী

ঘিউ মগজুৰ বাবেও অতি উপকাৰী। ই শৰীৰত হৰমনৰ ভাৰসাম্য সঠিক কৰি ৰখাত সহায় কৰে।যাৰ ফলত মন-মগজু সকলো শান্ত হৈ থাকে।

হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী

চাহৰ সৈতে ঘিউ মিহলি কৰি খালে হৃদযন্ত্ৰ শক্তিশালী হয়। কিয়নো ঘিউত থকা স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বিয়ে  বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত আৰু ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত যথেষ্ট সহায় কৰে। চাহৰ সৈতে ঘিউ মিহলি কৰি খালে হৃদআক্ৰমণ আৰু ষ্ট্ৰ’কৰ দৰে সমস্যা হ্ৰাস কৰাতো সহায় কৰে।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী

যদি আপুনি আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিব বিচাৰে, তেন্তে চাহৰ সৈতে ঘিউ মিহলি কৰি খাব। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, যিয়ে চৰ্দি, চৰ্দি, কাহ, জ্বৰ আৰু এলাৰ্জি আদিৰ পৰা আপোনাক সকাহ দিব।

Also Read: একেখিনি চাহকে বাৰে বাৰে গৰম কৰি নাখাব, হ’ব পাৰে ভয়াৱহ বিপদ