/asomiyapratidin/media/media_files/2025/05/13/GA8BErUPSMCUJu1goKvj.png)
ডিজিটেল ডেস্ক: কেন্সাৰৰ দৰে গুৰুতৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধৰ বাবে আমাৰ দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত কিছুমান বিশেষ বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। বিশেষকৈ সেই ৩বিধ খাদ্য, যাক কেন্সাৰৰ ঘাতক বুলি গণ্য কৰা হয়।
কেন্সাৰৰ শত্ৰু এই তিনি খাদ্য
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে ব্ৰকলী, বিলাহী আৰু ব্লুবেৰীক কেন্সাৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শত্ৰু বুলি গণ্য কৰা হয়। ব্ৰকলীত থকা ছালফ’ৰাফেন মৌলয়ে কেন্সাৰ কোষৰ বৃদ্ধিত বাধা দিয়ে। বিলাহীত পোৱা লাইকোপেন প্ৰষ্টেট আৰু স্তন কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায়ক। আনহাতে, ব্লুবেৰীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে শৰীৰক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা কমায়। যদি আপুনি এই তিনিবিধ খাদ্য আপোনাৰ দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰে তেন্তে কেন্সাৰ কোষ গঠন হোৱাৰ আগতেই ইয়াক ৰোধ কৰিব পাৰি।
কেন্সাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আপুনি কি খাব ?
সেউজীয়া শাক-পাচলি
ব্ৰকলী, কচু, কবি, মেথি আদি শাক-পাচলিত ছালফ’ৰাফেন থাকে, যিয়ে কেন্সাৰ কোষৰ বৃদ্ধিত বাধা দিয়ে।
হালধি
হালধিৰ সক্ৰিয় উপাদান কাৰকুমিনে প্ৰদাহ কমায় আৰু কেন্সাৰ কোষ ধ্বংস কৰাত সহায় কৰে।
আদা, নহৰু
এই দুয়োটা উপাদানে শৰীৰত এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী আৰু এন্টি-অক্সিডেন্ট হিচাপে কাম কৰে।
জামু (ব্লুবেৰী, ষ্ট্ৰবেৰী)
ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে শৰীৰক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
গ্ৰীণ টি
ইয়াত কেটেচিন নামৰ এটা মৌল থাকে, যিয়ে কেন্সাৰ কোষৰ বৃদ্ধি ৰোধ কৰে।
আখৰোট আৰু ফ্লেক্সচিড
ইয়াত অ'মেগা-৩ ফেটি এচিড আৰু লিগনান থাকে, যি স্তন কেন্সাৰ ৰোধত উপকাৰী।
গোটা শস্য
অ'টচ, ব্ৰাউন ৰাইচ আৰু কুইনোয়াৰ দৰে শস্যত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে আৰু হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে।
গাজৰ
ইয়াত বিটা-কেৰটিন থাকে, যিয়ে কোষক ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
ফল
ইয়াত ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে শৰীৰক কেন্সাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ শক্তি প্ৰদান কৰে।
মনত ৰাখিব
এই খাদ্যবোৰে শৰীৰক শক্তিশালী কৰি কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধ আৰু বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰিব পাৰে। যিকোনো ৰোগত প্ৰথমেই ডাক্তৰৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো অতি জৰুৰী।