/asomiyapratidin/media/media_files/2025/05/14/UPR31aSiNCDRaDdnyAdY.jpg)
ডিজিটেল ডেস্ক: কৰ্কট ৰোগৰ ভয়াৱহতাৰ বিষয়ে হয়তো পুনৰ কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই।এই বিপদজনক ৰোগৰ কাৰণ কেৱল ভুল খাদ্যাভ্যাস বা বেয়া জীৱনশৈলীয়েই নহয়, আমাৰ পাকঘৰত থকা কিছুমান সামগ্ৰীও ইয়াৰ কাৰণ হ'ব পাৰে।হয়, আমাৰ পাকঘৰত থকা কি সমাগ্ৰীৰ পৰা কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়, আজি জানো আহক-
প্লাষ্টিকৰ বাচন
প্লাষ্টিকৰ নিয়মীয়া ব্যৱহাৰৰ ফলত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা আৰু শৰীৰৰ হৰমন প্ৰভাৱিত হয়। যাৰ ফলত মেদবহুলতাৰ আশংকা বৃদ্ধি হ'ব পাৰে। প্লাষ্টিকৰ বাচন-বৰ্তনত খাদ্য গৰম কৰিলে বিষাক্ত পদাৰ্থ মুকলি হয়, যিয়ে শৰীৰত ইনচুলিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে আৰু চৰ্বি কোষ মুকলি কৰে। এই বাচনবোৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ ফলত কৰ্কট ৰোগ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।সেয়েহে, আপুনি কৰ্কট ৰোগ পৰিহাৰ কৰিবলৈ প্লাষ্টিকৰ সলনি ষ্টীলৰ বাচন ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
এলুমিনিয়াম ফইল
বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ মতে, ৫০ মিগ্ৰা এলুমিনিয়াম ফইল শৰীৰৰ বাবে সঠিক। কিন্তু গৱেষণা অনুসৰি, ফইলত পেক কৰা খাদ্যত প্ৰায় ২-৫ মিগ্ৰা এলুমিনিয়াম থাকে।সেয়েহে, ইয়াত ৰখা খাদ্য খোৱাৰ ফলত শৰীৰত জিংক শোষণ বন্ধ হয়, যি কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। এলুমিনিয়াম ফইলৰ সলনি আপুনি কাগজ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
পৰিশোধিত তেল
তেল পৰিস্কাৰ কৰিবলৈ যথেষ্ট এচিড ব্যৱহাৰ কৰা হয় আৰু ইয়াৰ পৰা ওলোৱা দুৰ্গন্ধ আঁতৰাবলৈ হেক্সানল নামৰ এটা ৰাসায়নিক পদাৰ্থ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যেতিয়া সংসাধিত পৰিশোধিত তেল কিবা ভাজিবলৈ গৰম কৰা হয়, তেতিয়া ই ট্ৰেন্স চৰ্বি এৰি দিয়ে। এই ট্ৰেন্স চৰ্বিবোৰ শৰীৰৰ বাবে বিপদজনক। এনে পৰিস্থিতিত, সেইবোৰ খালে কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়।সেয়েহে, এইবোৰ খোৱাৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি দেশী ঘিউ বা সৰিয়হৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
নন-ষ্টিক বাচন
ৰন্ধনত ব্যৱহৃত নন-ষ্টিক বাচনবোৰেও কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। এই বাচনবোৰ বেছি জুইত ব্যৱহাৰ কৰিলে ইয়াত ব্যৱহৃত পিএফচিএছ আৱৰণ প্ৰভাৱিত হয়। এনে পৰিস্থিতিত, ই খাদ্যৰ জৰিয়তে পাকস্থলীলৈ যায়, যিয়ে কৰ্কট ৰোগৰ দৰে ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে।
চেনী
অত্যাধিক চেনী খোৱাটোৱেও কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত কিছুমান ৰাসায়নিক পদাৰ্থ আৰু ক্ষতিকাৰক গুণ থাকে, যি শৰীৰত কৰ্কট কোষবোৰ কঢ়িয়াই ফুৰে। বহুতো গৱেষণাত এইটো প্ৰমাণিত হৈছে যে অত্যাধিক চেনী খোৱাৰ ফলত শৰীৰত কৰ্কট ৰোগ বা টিউমাৰৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। চেনীৰ সলনি আপুনি গুড় খাব পাৰে।