ডিজিটেল ডেস্ক: দুৰ্বল জীৱনশৈলীৰ বাবে আজিকালি আমাৰ শৰীৰটোক বহু ৰোগে আগুৰি ধৰে।ডায়েবেটিচ, উচ্চ ৰক্তচাপ, হৃদআক্ৰমণ আদি হৈছে এই ৰোগসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম। আগতে এই ৰোগ বয়সস্থ লোকসকলৰহে হৈছিল যদিও আজিকালি খুব কম বয়সতে এইসমূহ ৰোগত আক্ৰান্ত হয়। স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, কেতবোৰ যদি আপুনি আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিব বিচাৰে, তেন্তে আহাৰত কিছুমান মচলা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। এই মচলাবোৰে হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
নহৰু
নহৰুত পোৱা এলিচিন নামৰ উপাদানটোৱে এঞ্জিওটেনচিন নামৰ হৰমনটো গঠন হোৱাত বাধা দিয়ে। এঞ্জিওটেনচিন হৈছে এক হৰমন, যি ৰক্তচাপ বৃদ্ধি হোৱা প্ৰতিহত কৰে।সেয়েহে, নহৰু খালে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ হৈ থাকে। যিয়ে হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে।
আদা
আদাত জিঞ্জাৰল নামৰ পুষ্টি থাকে। ই হৈছে প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী, যিয়ে ৰক্তনলীবোৰ শিথিল কৰে। তদুপৰি, আদা খালে ভাল তেজ প্ৰবাহ হয়। বহুতো গৱেষণাত এইটো প্ৰমাণিত হৈছে যে আদাই কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰাতো সহায় কৰে।
হালধি
আহাৰত হালধি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয়। ইয়াত কাৰকিউমিন নামৰ এবিধ যৌগ থাকে। এই যৌগটোৱে এণ্ডোথেলিয়ামৰ কাৰ্যক্ষমতা, ৰক্ত নলীৰ স্তৰ উন্নত কৰে। যি হৃদযন্ত্ৰলৈ পৰ্যাপ্ত অক্সিজেন বহন কৰে আৰু ইয়াক স্বাস্থ্যৱান ৰাখে।
জালুক
জালুকক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত পোৱা ভানাডিয়ামে কাৰ্ডিয়েল সংক্ৰমণৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে। আপুনি আপোনাৰ আহাৰত ১-২ টা ক'লা জলকীয়া অন্তৰ্ভুক্ত কৰি হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান ৰাখিব পাৰে।
ডালচেনি
ডালচেনীয়ে তেজৰ প্ৰবাহ উন্নত কৰে।ই তেজ গোট মৰাৰ সমস্যাও হ্ৰাস কৰে।সেয়েহে, হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান ৰাখিবলৈ দৈনিক ডালচেনি খাব।