/asomiyapratidin/media/post_attachments/asomiyapratidin/2023-07/6bb3bde3-940c-4b8a-a183-be16f59ed72d/d3bde520-c38b-49d5-bbd8-78314e3122d2.jpg)
ডিজিটেল ডেস্ক: বাৰিষাৰ দিনত বজাৰত নাচপতি অতি সহজলভ্য।নাচপতি কেৱল সোৱদতে উত্তম নহয়, স্বাস্থ্যৰ বাবেও ই অতি উপকাৰী। নাচপতিত ভিটামিন চি, ভিটামিন বি-কমপ্লেক্স, ভিটামিন কে, পটাছিয়াম, ফোলেট, ফাইবাৰ, তাম, মেঙ্গানিজ, মেগনেছিয়াম আৰু জৈৱিক যৌগৰ লগতে যথেষ্ট পৰিমাণে আঁহ থাকে। ইয়াত পেকটিনৰ ৰূপত আঁহ থাকে, যি কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰে।নাচপতিয়ে হৃদযন্ত্ৰও স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখে আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। সেয়েহে, যদি আপুনি নিজকে সুস্বাস্থ্যৰ গৰাকী কৰি ৰাখিবলৈ বিচাৰে, তেন্তে বৰষুণৰ বতৰত নাচপতি খাব। নাচপতি খোৱাৰ লাভালাভৰ বিষয়ে আজি জানো আহক-
আইৰণৰ অভাৱ দূৰ
যদি শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ হয়, তেন্তে নাচপতি খোৱাটো খুবেই দৰকাৰী। নাচপতিত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ থাকে।যিয়ে হিমোগ্লোবিনৰ স্তৰ উন্নত কৰে। ৰক্তহীনতাত ভুগি থকা ব্যক্তিয়েও নাচপতি খাব লাগে।
হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস
এইবিধ ফলত এনে বহু উপাদান পোৱা যায় যিয়ে বেয়া কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে। শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হ’লে হৃদৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়।
হাড়ৰ স্বাস্থ্য উন্নত
নাচপতিত যথেষ্ট পৰিমাণে কেলচিয়াম থাকে, যিয়ে হাড়ৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে। ই হাড়ৰ সৈতে সম্পৰ্কিত সমস্যাবোৰো আঁতৰ কৰে। ইয়াত বোৰন নামৰ ৰাসায়নিক উপাদান থাকে, যি কেলচিয়ামৰ স্তৰ উন্নত কৰি ৰাখে।