ডিজিটেল ডেস্ক: শিশুৱে আনন্দৰে যদি কিবা খায়, মাতৃসকল অতি সুখী হয়। কিয়নো শিশুক খাদ্য খুওৱাটো মাতৃৰ বাবে আটাইতকৈ কঠিন কাম। কিন্তু অধিকাংশ শিশুৱে খুব আনন্দেৰে ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই খায়। যেতিয়াই অভিভাৱকসকল শিশুৰ সৈতে বাহিৰলৈ যায়, তেওঁলোকে নিশ্চিতভাৱে ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই অৰ্ডাৰ কৰে। কিন্তু আপুনি জানি আচৰিত হ'ব যে ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই আপোনাৰ সন্তানৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি মাৰাত্মক। হয়, ফ্ৰেঞ্চ ফাই খোৱাটোয়ে কৰ্কট ৰোগৰ দৰে মাৰাত্মক ৰোগৰ জন্ম দিব পাৰে। ই আপোনাৰ সন্তানৰ কেনেদৰে ক্ষতি কৰে, আজি জানো আহক-
ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইত উচ্চ ছ'ডিয়াম থাকে ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইজ হাই ছ'ডিয়াম কণ্টেণ্ট ফুড ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইত ছ'ডিয়ামৰ পৰিমাণ বহুত বেছি। উচ্চ ছ'ডিয়ামৰ পৰিমাণে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।যিয়ে ষ্ট্ৰ’কৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে আৰু এই কেলচিয়ামৰ ফলত আপোনাৰ সন্তানৰ হাড় দুৰ্বল হ'ব পাৰে। উচ্চ ছ'ডিয়াম খাদ্য শিশুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অত্যন্ত ক্ষতিকাৰক।
ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইত এক্ৰিলামাইড নামৰ এটা উপাদান থাকে, যি শিশুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। এক্ৰিলামাইড বিশেষকৈ ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই, চিপচ, ব্ৰেড, বেকড স্নেক্স আদিৰ ৰূপত পোৱা যায়। অধ্যয়ন আৰু গৱেষণাই দেখুৱাইছে যে এক্ৰিলামাইডক জীৱ-জন্তুৰ কৰ্কট ৰোগ সৃষ্টিকাৰী উপাদান হিচাপে চিনাক্ত কৰা হৈছে। যদিও মানৱ শৰীৰৰ ওপৰত ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে স্পষ্ট নহয়, কিন্তু বিশ্বাস কৰা হয় যে এক্ৰিলামাইডৰ দীৰ্ঘম্যাদী সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ ফলত কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ'ব পাৰে। বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থা (বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থা) আৰু কৰ্কট ৰোগৰ গৱেষণাৰ আন্তৰ্জাতিক সংস্থাই এক্ৰিলামাইডক ‘সম্ভাৱ্য মানৱ কাৰ্চিনোজেন’ হিচাপে শ্ৰেণীবদ্ধ কৰিছে। ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে যে ইয়াৰ ফলত মানুহৰ কৰ্কট ৰোগ হ'ব পাৰে, অৱশ্যে এতিয়াও এই বিষয়ে অধিক গৱেষণা চলি আছে।
আনহাতে, ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইবোৰ তেলত ডুবাই ভজা হয়।এই ক্ষেত্ৰত একেখিনি তেলকে বাৰে বাৰে গৰম কৰা হয়। ইয়াত অস্বাস্থ্যকৰ আৰু সংপৃক্ত চৰ্বি ইমান বেছি যে ই আপোনাৰ সন্তানক মেদবহুলতা, হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যা, ডায়েবেটিছ আদিৰ দৰে বহুতো ৰোগ দিব পাৰে।ইয়াত কেলৰিও যথেষ্ট বেছি থাকে। ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই সংসাধিত আলুৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়, সেয়েহে সেইবোৰ পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ নহয়। ইয়াত অতি কম ভিটামিন, আঁহ আৰু খনিজ থাকে।
ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই সুস্বাদু। সেয়েহে প্ৰতিটো শিশুৱে ইয়াক আনন্দেৰে খায়। কিন্তু অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খোৱাৰ এই অভ্যাসৰ ফলত তেওঁলোকে স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাবলৈ মন নকৰে। ইয়াৰ ফলত শিশুৱে স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যৰ সলনি সুস্বাদু অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খায়।
যদি শিশুৱে ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই ভাল পায়, তেন্তে ঘৰতে আলুৰে তৈয়াৰ কৰা ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই খুৱাব। বেক কৰা মিঠা আলুৰ ফ্ৰাই বনাই আপুনি সিহঁতক দিব পাৰে। ইয়াত অধিক আঁহ আৰু পুষ্টি থাকে। ই সহজে হজম হয় আৰু শৰীৰে ইয়াৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় পটাছিয়ামো লাভ কৰে।