Advertisment

মিনিটতে লাভ কৰিব শাৰীৰিক শক্তি

ঘিউৰ স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে হয়তো আমি সকলো জ্ঞাত। কিন্তু দাইলৰ লগত যদি ঘিউ মিহলাই খোৱা হয়, তেতিয়া আপুনি দুগুণ লাভালাভ পাব।হয়, ঘিউ আৰু দাইল দুয়োটায়ে পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ আৰু দুয়োৰে মিশ্ৰণ শৰীৰৰ বাবে বিশেষভাৱে উপকাৰী।

author-image
Asomiya Pratidin
New Update
ghee

ডিজিটেল ডেস্ক: ঘিউৰ স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে হয়তো আমি সকলো জ্ঞাত। কিন্তু দাইলৰ লগত যদি ঘিউ মিহলাই খোৱা হয়, তেতিয়া আপুনি দুগুণ লাভালাভ পাব।হয়, ঘিউ আৰু দাইল দুয়োটাই পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ আৰু দুয়োৰে মিশ্ৰণ শৰীৰৰ বাবে বিশেষভাৱে উপকাৰী।  ই পাচন তন্ত্ৰ আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাতো সহায়ক।ঘিউৰ সৈতে দাইল খোৱাৰ লাভালাভবোৰৰ বিষয়ে আজি জানো আহক-

Advertisment

হজমত সহায়ক

ঘিউত বুটাইৰিক এচিড থাকে, যিয়ে হজম শক্তি উন্নত কৰে আৰু পাচন তন্ত্ৰক স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখে। ই অন্ত্ৰবোৰ শক্তিশালী কৰে।যাৰ ফলত কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু গেছৰ দৰে সমস্যা হ্ৰাস কৰে।

শক্তিৰ উৎকৃষ্ট উৎস

দাইলত প্ৰ'টিন থাকে আৰু ঘিউত স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি থাকে, যিয়ে শৰীৰক দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে শক্তি প্ৰদান কৰে।ইয়াক নিয়মীয়াকৈ গ্ৰহণ কৰিলে গোটেই দিনটো শৰীৰিক শক্তি বৰ্তি থাকে আৰু দুৰ্বলতা অনুভৱ নহয়।

পেশী শক্তিশালী

দাইলত থকা প্ৰ'টিনে পেশী শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে আৰু ঘিউ ইয়াক হজম কৰাত সহায়ক হয়। এনেদৰে ই পেশীবোৰক পুষ্টি প্ৰদান কৰে আৰু সেইবোৰৰ বিকাশতো সহায় কৰে।

ছাল আৰু চুলিৰ স্বাস্থ্য

ঘিউত ভিটামিন ই আৰু অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় ফেটি এচিড থাকে, যি ছালক আৰ্দ্ৰতা প্ৰদান কৰে আৰু চুলিৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰে। দাইলত থকা পুষ্টিও ছাল আৰু চুলিৰ বাবে উপকাৰী।

 শৰীৰক ডিটক্স কৰে

ঘিউ আৰু মচুৰ দাইলৰ মিশ্ৰণে শৰীৰক বিষাক্ত পদাৰ্থৰ পৰা মুক্ত কৰাত সহায়ক হয়। ঘিউৱে যকৃত পৰিস্কাৰ কৰে আৰু শৰীৰৰ প্ৰাকৃতিক বিষ মুক্তকৰণ প্ৰক্ৰিয়াত সহায় কৰে।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি

নিয়মীয়াকৈ ঘিউ আৰু দাইল গ্ৰহণে ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰে। ঘিউত থকা ভিটামিন এ, ডি, ই আৰু কে-য়ে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। দাইলত প্ৰ'টিন আৰু খনিজ পদাৰ্থও থাকে, যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ বাবে উপকাৰী।

হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে উপকাৰী

দাইল আৰু ঘিউৰ সংমিশ্ৰণ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকাৰী হ'ব পাৰে। সীমিত পৰিমাণৰ ঘিউ খোৱাটোৱে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান ৰখাত সহায় কৰে।

শক্তিশালী কৰে হাড়

ঘিউত থকা ফেটি এচিডে হাড় শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। তদুপৰি, দাইলত প্ৰ'টিন আৰু অন্যান্য পুষ্টি থাকে, যি হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।

খোৱাৰ সঠিক উপায়

বেছি নালাগে, দাইলত এক চামুচ ঘিউ দিলেই যথেষ্ট।ইয়াক দৈনিক খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলেই  শৰীৰে সকলো অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি লাভ কৰে।ঘিউৰ সৈতে দাইল খোৱাটোও এক সম্পূৰ্ণ আহাৰৰ অংশ হ'ব পাৰে, যি কেৱল সুস্বাদুয়েই নহয়, শৰীৰৰ সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী।

Also Read: ঘিউ দিয়া চাহৰ চমৎকাৰী গুণাগুণ জানি আপুনিও আচৰিত হ’ব