গৰমত ৰান্ধিবলৈ মন নগ’লে বনাব এইবিধ চাটনি

আপুনি এই চাটনি একেবাৰতে বেছিকৈ বনাই ফ্ৰিজত থৈ বহুদিনলৈ খাই থাকিব পাৰে।এই চাটনি কিদৰে বনাব লাগে, আজি জানো আহক-

author-image
Asomiya Pratidin
New Update
গৰমত ৰান্ধিবলৈ মন নগ’লে বনাব এইবিধ চাটনি

ডিজিটেল ডেস্ক: যদি খাদ্যৰ সৈতে চাটনি পৰিৱেশন কৰা হয়, তেনেহ'লে সাধাৰণ খাদ্যৰ সোৱাদো দুগুণে বৃদ্ধি হয়।সেয়েহে গৰমৰ বাবে যদি আপোনাৰ বেছি আঞ্জা ৰান্ধিবলৈ মন নাযায়, তেতিয়া আপুনি এবিধ বিশেষ চাটনি তৈয়াৰ কৰি আপোনাৰ খাদ্য সোৱাদ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। হয়, এনে পৰিস্থিতিত আপুনি বাদামৰ চাটনি বনাব পাৰে।বাদামত যথেষ্ট পৰিমাণে প্ৰ'টিন থাকে, যাৰ বাবে ইয়াক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি বিবেচনা কৰা হয়। আপুনি এই চাটনি একেবাৰতে বেছিকৈ বনাই ফ্ৰিজত থৈ বহুদিনলৈ খাই থাকিব পাৰে।এই চাটনি কিদৰে বনাব লাগে, আজি জানো আহক-

বাদামৰ চাটনি তৈয়াৰ কৰাৰ বাবে লাগতিয়াল সামগ্ৰীসমূহ-

কেচা বাদাম - ২ কাপ

সেউজীয়া জলকীয়া - ৪-৫টা

সৰিয়হ - ১/৪ চাহ চামুচ

ৰঙা জলকীয়াৰ গুৰি - ১ চাহ চামুচ

নিমখ - সোৱাদ অনুসৰি

তেল - ১ চামুচ

নেমুৰ ৰস - ১ চামুচ

নৰসিংহ পাত - ১৫-২০টা

এই চাটনি তৈয়াৰ কৰাৰ পদ্ধতি-

১) প্ৰথমে গেছটো মজলীয়া জুইত লৈ এটা কেৰাহী গৰম কৰিব।

২) তাৰ পিছত কেৰাহীত তেল নিদিয়াকৈ বাদামখিনি অলপ সময়ৰ বাবে ভাজি ল’ব।

৩) বাদামখিনি ফুটিবলৈ ধৰিলে বা অলপ ৰঙচুৱা হ'লে গেছটো বন্ধ কৰিব।

৪) বাদামখিনি ঠাণ্ডা হোৱাৰ পিছত বাকলিখিনি ভালদৰে গুচাই ল'ব।

৫) তাৰ পিছত মিক্সাৰত বাদাম, প্ৰয়োজন অনুসৰি পানী, সেউজীয়া জলকীয়া আৰু নিমখ দি পিছি ল'ব।

৬) গোটেইখিনি ভালদৰে পিছি লোৱা হোৱাৰ পিছত এটা কেৰাহী গৰম কৰি তাত তেল দি সৰিয়হ আৰু নৰসিংহ পাত দিব।

৭) যেতিয়া সৰিয়হ আৰু নৰসিংহ পাতবোৰ ফাটিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তাত পিছি লোৱা মিশ্ৰণটো ঢালি দিব।

৮) স্বাস্থ্য উপকাৰী বাদামৰ চাটনি সাজু।

Also Read: গ্ৰীষ্মকালত পাৰিলে সদায় খাব আনাৰসৰ ৰস