ডিজিটেল ডেস্ক: স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ মতে, দিনটোত যদি আপুনি এটা আপেল খায়, তেতিয়া আপুনি কোনো দিন চিকিৎসকৰ ওচৰলৈ যাব নালাগে।হয়, আপেলত থকা পুষ্টিয়ে শৰীৰটোক নিৰোগী কৰি ৰখাত সহায় কৰে।কিন্তু আপুনি জানি আচৰিত হ’ব যে, আপেলৰ দৰে ইয়াৰ বাকলিও অতি স্বাস্থ্যসন্মত। আপেলৰ বাকলিত আঁহ, ভিটামিন আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যি বহুতো স্বাস্থ্য উপকাৰিতা প্ৰদান কৰে। আপেলৰ বাকলি পেলাই দিয়াৰ সলনি আপুনি ইয়াক স্বাস্থ্য আৰু সৌন্দৰ্য দুয়োটাৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
- আপেলৰ বাকলিত দ্ৰৱণীয় আৰু অদ্ৰৱণীয় আঁহ থাকে, যি পাচন তন্ত্ৰ উন্নত কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে।
- আপেলৰ বাকলিত কুৱেৰচেটিনৰ দৰে এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যি শৰীৰক মুক্ত ৰেডিকেলৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে আৰু হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে।
- আপেলৰ বাকলিত ভিটামিন চি, এ আৰু কে-ৰ উপৰিও পটাছিয়াম আৰু কেলচিয়ামৰ দৰে খনিজ থাকে, যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী কৰাৰ লগতে হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকাৰী।
- আপেলৰ বাকলিত থকা আঁহে পাকস্থলী ভৰ্তি অনুভৱ কৰায়, যি ভোক হ্ৰাস কৰে আৰু ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
- আপেলৰ বাকলিত থকা পলিফেনলবোৰে কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
স্মুথি বা শ্বেকত আপুনি আপেলৰ বাকলি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ই সোৱাদ বৃদ্ধিৰ লগতে আপোনাক পুষ্টিও দিব।
আপেলৰ বাকলি সৰু টুকুৰাত কাটি চালাড তৈয়াৰ কৰিব পাৰে। এই চালাডত আপুনি এক বিশেষ ক্ৰাঞ্চ আৰু ফ্লেভাৰ যোগ দিব।
আপেলৰ বাকলি শুকুৱাই গৰম পানীত ৰাখি ইয়াক চাহ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। আপুনি ইয়াত ডালচেনি আৰু মৌও যোগ দিব পাৰে।
আপুনি আপেলৰ বাকলি পাই, কেক বা মাফিনত মিহলি কৰিও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ই আপোনাৰ বেকিং ৰেচিপিত সোৱাদ আৰু পুষ্টি দুয়োটা যোগ দিব।
আপেলৰ বাকলিখিনি গুৰি কৰি ইয়াত অলপ মৌ যোগ দি আপুনি মাস্ক হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ই ছাললৈ এক প্ৰাকৃতিক উজ্জ্বলতা অনাত সহায় কৰিব।
যদি আপুনি আপেলৰ ৰস তৈয়াৰ কৰে, ইয়াত বাকলিৰ সৈতে জুচাৰত দিব। ই ৰসত অধিক পুষ্টি যোগ দিব।
আপেলৰ বাকলি পিছি ইয়াত চেনী আৰু নাৰিকল তেল মিহলি কৰি স্ক্ৰাব তৈয়াৰ কৰিব পাৰে। ইয়াক ছালত ব্যৱহাৰ কৰিলে ছালৰ মৃত কোষবোৰ আঁতৰ হোৱাৰ লগতে ছাল কোমল হ'ব।