/asomiyapratidin/media/post_attachments/asomiyapratidin/2024-06/3170c890-9cca-4cbe-97e4-eab26d881b85/1__24_.jpg)
ডিজিটেল ডেস্ক: নিৰোগী হৈ জীয়াই থাকিবলৈ আমাৰ পাচন তন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান হোৱাটো খুবেই গুৰুত্বপূৰ্ণ। আজিৰ খাদ্যাভ্যাস আৰু জীৱনশৈলী সম্পৰ্কীয় অভ্যাসৰ বাবে আমাৰ পাচন তন্ত্ৰ বেয়াকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। অসন্তুলিত খাদ্যাভ্যাস, লেতেৰা পানী খোৱা বা বেক্টেৰিয়াৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ ফলত আমাৰ পাকস্থলীৰ সংক্ৰমণ হ'ব পাৰে। অধিকাংশ লোকেই এই সময়ছোৱাত কি খাব লাগে, সেই বিষয়ে জ্ঞাত নহয়।যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ সংক্ৰমণ বাঢ়িবলৈ ধৰে। পেটৰ সংক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত কি পৰিহাৰ কৰিব লাগে।
দৈ বা বাটাৰমিল্ক
এই দুয়োবিধকে পেটৰ সংক্ৰমণত উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত পোৱা প্ৰ'বায়োটিক পাচন তন্ত্ৰৰ বাবে খুবেই জৰুৰী। একে সময়তে, দৈয়ে শৰীৰটো হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাতো সহায় কৰে।
চুপ
পেটৰ সংক্ৰমণত আপুনি ছ’ফ, পুদিনা আৰু আদা মিহলি পানী খাব পাৰে। ইয়াত প্ৰাকৃতিক এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ থাকে, যি স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।
প্ৰ'টিনযুক্ত আহাৰ
এই সময়ছোৱাত প্ৰ'টিনযুক্ত আহাৰ খাব লাগে। কিন্তু হজম কৰিবলৈ অধিক সময় লগা খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব।
কল, আঙুৰ, কমলা
সদায় সম্পূৰ্ণ সতেজ আৰু সহজে হজম হোৱা ফল আৰু পাচলি খাব। যেতিয়া আপোনাৰ পাকস্থলীত সংক্ৰমণ হয়, আপুনি কল, আঙুৰ, কমলা খাব পাৰে।
নাৰিকল পানী
পাকস্থলীত সংক্ৰমণ হ'লে নাৰিকলৰ পানী সেৱন কৰাটো খুবেই জৰুৰী। নাৰিকলৰ পানীত পোৱা ইলেক্ট্ৰলাইটবোৰে আপোনাক ডায়েৰিয়া আৰু বমিৰ সমস্যাৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰিব। শৰীৰক হাইড্ৰেটেড আৰু স্বাস্থ্যৱান ৰখাৰ লগতে পাচন তন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান ৰখাৰ বাবে নাৰিকল পানী অতি উপকাৰী।
কি খাব নালাগে?
. বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, পেটৰ সংক্ৰমণত কেফেইনযুক্ত খাদ্য আৰু পানীয় কেতিয়াও গ্ৰহণ কৰিব নালাগে।
. এই দিনকেইটাত ঠাণ্ডা পানীয়, চাহ আৰু কফি খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক।
. পাকস্থলীৰ সংক্ৰমণ খাদ্যৰ ভাৰসাম্যহীনতা, দূষিত পানী খোৱাৰ ফলত হ'ব পাৰে, সেয়েহে পৰিস্কাৰ পৰিচ্ছন্নতাৰ যত্ন ল'ব।
Also Read: ক'লা আঙুৰৰ চমৎকাৰী স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানেনে ?