মিঠা খাবলৈ ভাল পাই যদি আপোনাৰ মহাবিপদ অনিবাৰ্য

মিঠা খাবলৈ ভাল পাই যদি আপোনাৰ মহাবিপদ অনিবাৰ্য
Published on
Updated on

ডিজিটেল ডেস্ক: পৃথিৱীত বাস কৰা অধিকাংশ লোকৰে মিঠা খুবেই প্ৰিয়। বহুতৰ মতে আকৌ খোৱাৰ পিছত যদিহে আপুনি মিঠা কিবা খাবলৈ নাপায়, তেন্তে সেই খোৱাৰ আনন্দই নাই। ইয়াৰ বাহিৰেও মহিলাসকলৰ ঋতুস্ৰাৱৰ সময়ত মিঠা খাবলৈ মন যায়। সেই সময়ত অৱশ্যে শৰীৰকো চেনীৰ প্ৰয়োজন হয়। কিন্তু অত্যাধিক বগা চেনী খোৱাৰ অভ্যাস শাৰীৰিক আৰু মানসিক স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ'ব পাৰে। অত্যাধিক চেনী খোৱাৰ ফলত কি ধৰণে স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে, আজি জানো আহক-

ছাল বিশেষজ্ঞৰ সতৰ্কবাণী

ছাল বিশেষজ্ঞৰ মতে, নিয়মীয়াকৈ চেনী খালে ছালৰ ওপৰৰ স্তৰৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হয়।চেনী খোৱাৰ ফলত বহুতো সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত ছালৰ ৰং তথা সমগ্ৰ ছালৰ স্বাস্থ্যও প্ৰভাৱিত হয়।চেনী খোৱাৰ ফলত তলত উল্লেখিত সমস্যাবোৰ হ'ব পাৰে-

ফুলা 

চেনিয়ে ফুলাৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ ফলত ছালৰ ৰঙা পৰাৰ দৰে সমস্যা হ'ব পাৰে।চেনী খোৱাৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰি আপুনি ফল, পাচলি আৰু অমেগা-৩ সমৃদ্ধ খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। 

গ্লাইকেচন 

চেনীৰ ফলত গ্লাইকেচনৰ জৰিয়তে ছালত বয়স বৃদ্ধিৰ সমস্যা হ'ব পাৰে। যাৰ ফলত কোলাজেন আৰু ইলাষ্টিন তন্তু শক্তিশালী আৰু নমনীয় হৈ পৰে আৰু ছাল কোঁচ খোৱাৰ লগতে ছালত বয়সৰ চাপ পৰে।

কোঁচ 

চেনী অত্যাধিক পৰিমাণে সেৱন কৰিলে ছালৰ কোলাজেন আৰু ইলাষ্টিন আঁহৰ ক্ষতি হয়। যাৰ ফলত ছাল কোঁচ খোৱা সমস্যা বাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত আপুনি অক্সিডেটিভ চাপ উপশম কৰিবলৈ আপোনাৰ আহাৰত ভিটামিন-চি, ভিটামিন-ই আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্টযুক্ত খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব।

কোলাজেন 

চেনীয়ে শৰীৰত কোলাজেনৰ উৎপাদনতো প্ৰভাৱ পেলায়।সেয়েহে,চেনীৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি মিঠা আলু, ভিটামিন-এ যুক্ত খাদ্য, গাজৰ আদি আহাৰৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। এই খাদ্যবোৰে ছালত কোলাজেনৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।

ব্ৰেকআউট 

চেনীয়ে চেবামৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে। যাৰ ফলত ছালত ব্ৰেকআউট আৰম্ভ হয়। এনে পৰিস্থিতিত চেনীৰ সলনি আপুনি আপোনাৰ ৰুটিনত এক ভাল আহাৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা উচিত। প্ৰ'বায়োটিক্সে আপোনাৰ ছাল স্বাস্থ্যৱান ৰখাত সহায় কৰিব পাৰে।

উজ্জ্বলতা 

বেছিকৈ চেনী খোৱাৰ ফলত আপুনি ছালৰ উজ্জ্বলতাও হেৰুৱাব পাৰে। কিয়নো ই ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ প্ৰভাৱিত কৰে, যাৰ ফলত ছাল ক্ষতিগ্ৰস্ত হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি হাইড্ৰেচনক অগ্ৰাধিকাৰ দিব লাগে, উজ্জ্বল ছালৰ বাবে আহাৰত ভিটামিন সমৃদ্ধ খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। 

ছালৰ ভাৰসাম্যহীনতা 

চেনীয়ে ছালৰ প্ৰাকৃতিক ভাৰসাম্যত বাধা দিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও, চেনীয়ে তেল উৎপাদন আৰু ছালৰ আৰ্দ্ৰতা প্ৰভাৱিত কৰে। তাৰ সলনি, সন্তুলিত আহাৰ গ্ৰহণ কৰি আপুনি আপোনাৰ  ছালৰ যত্ন ল'ব। 

ফ্ৰী ৰেডিকেল

চেনীয়ে ছালত মুক্ত ৰেডিকেল প্ৰস্তুত কৰে। যাৰ ফলত ছালৰ কোষৰ ক্ষতি হয়। এনে পৰিস্থিতিত, আপুনি আহাৰত বেৰী, সেউজীয়া চাহ, বাদাম আদি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ইয়াত থকা এণ্টিঅক্সিডেণ্টবোৰে ছালত অক্সিডেটিভ চাপ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

মুঠতে, পুষ্টিসমৃদ্ধ আহাৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰি, আপুনি আপোনাৰ ছালক ভিতৰৰ পৰা পুষ্টি প্ৰদান কৰিব পাৰে। ই আপোনাৰ ছাল স্বাস্থ্যৱান আৰু ছালৰ ৰং ভাল কৰি ৰখাত সহায় কৰিব। 

মিঠা খাবলৈ ভাল পাই যদি আপোনাৰ মহাবিপদ অনিবাৰ্য
মূৰৰ বিষৰ কাৰণ জানি লৈ সাৱধান হওঁক

Related Stories

No stories found.
X
Code:
logo
Asomiya Pratidin
www.asomiyapratidin.in