আমাৰ বহুতেই কাঠফুলাক কেৱল বিষাক্ত বুলিয়েই গণ্য কৰি আহিছো। যাৰ বাবে আমি কাঠফুলা খোৱাৰ পৰা নিজকে আতৰাই ৰাখো। কিন্তু এই ধাৰণা একেবাৰেই অৰ্থহীন।কিয়নো আপুনি ভৱাৰ দৰে সকলো কাঠফুলা বিষাক্ত নহয়।খাদ্য উপযোগী কাঠফুলাবোৰ প্ৰকৃততে উচ্চ পুষ্টি গুণসম্পন্ন। আজি কাঠফুলাৰ স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক
কাঠফুলা হৈছে ভিটামিন ডি-ৰ অন্যতম উৎস। তথ্য মতে, ১০০ গ্ৰাম কাঠফুলাত ১০ এমচিজিলৈকে ভিটামিন ডি ২ ৰ স্তৰ থাকে।
কাঠফুলাত চেলেনিয়াম নামৰ এক শক্তিশালী এণ্টিঅক্সিডেণ্টো থাকে, যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী সুস্থিৰ কৰাৰ লগতে কোষ আৰু কোষকলাৰ ক্ষতি প্ৰতিহত কৰাত সহায় কৰে।
ঔষধি কাঠফুলা নিউৰোডিজেনাৰেটিভ ৰোগৰ চিকিৎসা তথা আলঝেইমাৰৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী।
কাঠফুলাত থেৰাপিউটিক গুণ আছে, যিয়ে কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
বিটা গ্লুকেনকে ধৰি কাঠফুলাৰ যৌগবোৰে প্ৰাকজৈৱিক হিচাপে কাম কৰে।ইয়াৰ ফলত অন্ত্ৰৰ উপকাৰী বেক্টেৰিয়াৰ লগতে অন্ত্ৰৰ অনুকূল পৰিৱেশ বৃদ্ধি হয়।
{{ primary_category.name }}