asomiyapratidin
পাকঘৰটো যাতে সকলো সময়তে পৰিস্কাৰ হৈ থাকে, তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব।
খাদ্যত থকা বেক্টেৰিয়া আঁতৰাবলৈ ইয়াক সদায় ভালদৰে ৰান্ধিব।
ৰন্ধাৰ পিছত খাদ্যখিনি এটা ঢাকনি থকা চাফা পাত্ৰত ৰাখিব।এনেদৰে ৰাখিলে খাদ্য লেতেৰা পদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিব নোৱাৰে।
পাচলি কিনাৰ আগতে মানদণ্ড পৰীক্ষা কৰিব। সদায় সতেজ পাচলিহে কিনিব। যদি কিবা পাচলি নষ্ট হয়, ইয়াক একেবাৰে ৰান্ধিব নালাগে।
ৰন্ধা বা খোৱাৰ আগতে আপোনাৰ হাত পৰিস্কাৰ ৰাখিব। খাদ্যত হাত লগোৱাৰ আগতে কমেও ২০ ছেকেণ্ডৰ বাবে গৰম পানীৰে হাত ধুব।