তুলসী ভিটামিন চি আৰু জিংক সমৃদ্ধ।তুলসীয়ে মানুহৰ শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৰ্ধক হিচাপে কাম কৰে।
তুলসীত থকা এণ্টি-বেক্টেৰিয়া আৰু এণ্টি-ভাইৰেল গুণে জ্বৰ হোৱাৰ পৰা শৰীৰটোক সুৰক্ষা দিয়ে।
তুলসীত থকা কাম্ফেন, চিনোল আৰু ইউজেনোলে বুকুখনক ঠাণ্ডা লগাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
তুলসীত অচিমুমোচাইড এ আৰু বি যৌগ থাকে। এই যৌগবোৰে চাপ হ্ৰাস কৰে আৰু মগজুৰ নিউৰোট্ৰেন্সমিটাৰ চেৰোটনিন আৰু ডোপামিনৰ ভাৰসাম্য কৰি ৰাখে।
তুলসীত থকা ফাইটোকেমিকেলবোৰৰ শক্তিশালী এণ্টিঅক্সিডেণ্ট গুণ আছে।এইবোৰে আমাক ছাল, যকৃত, মুখআৰু হাঁওফাঁওৰ কৰ্কটৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰে।
তুলসীপাতৰ ৰসে টাইপ ২ ডায়বেটিচ থকা ৰোগীৰ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে।
তুলসীয়ে শৰীৰক বিষমুক্ত কৰাৰ লগতে ইয়াৰ মূত্ৰনাশক গুণাগুণ আছে।
তুলসীৰ ৰসে বদহজম আৰু ভোক নোহোৱা হোৱাটো নিৰাময় কৰাত সহায় হয়।
তুলসীয়ে দাগ আৰু শালমইনাৰ ছাল পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে।
শুকান তুলসীৰ পাতবোৰে পোক-পতংগ প্ৰতিৰোধ কৰে।
পোক-পতংগ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ উপৰিও তুলসী পাতৰ ৰস পোক-পতংগই কামোৰা ঠাইত লগালে ঠাইডোখৰৰ বিষ, ফুলা আৰু জ্বলা-পোৰা যথেষ্ট পৰিমাণে হ্ৰাস কৰে।
{{ primary_category.name }}